Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Concert Vocaal Ensemble Groningen

10 maart | 16:00 - 17:00

 

Laat u onderdompelen in warmbloedige oude muziek in mediterrane sferen! Van de Portugese componist Duarte Lóbo staat de dubbelkorige Missa Cantate Domino op het programma. Het meest opvallende
aan deze compositie is de lichtvoetige toon. Het werk is niet te vergelijken met de zwaarmoedigheid van bijvoorbeeld een Requiemmis; het wemelt van de ritmische spitsvondigheden, met soms bijna swingende passages.U kunt ook Spaanstalige liederen over Vurige Spaanse Ogen verwachten, grotendeels uit de Renaissance; met daarnaast een snufje moderne klanken. We zingen ook heel oude muziek: een van de Cantigas de Santa Maria (13e eeuw) en een Pelgrimslied uit het Libre Vermell (14e eeuw). Ter aanvulling van het programma zal gitarist Dylan Prentner bijpassende intermezzo’s spelen.

Het Vocaal Ensemble Groningen is in 1991 gestart met het uitvoeren van oude muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance. Het ensemble is een groep van ± 20 ervaren koorzangers uit heel Nederland. Onder leiding van Wilfred Reneman studeren we gemiddeld twee keer per jaar in korte tijd een programma in met a capella koormuziek uit Middeleeuwen en Renaissance. Als één van de weinige amateurkoren zingen we regelmatig zeer vroege muziek, zoals liederen uit het 13e eeuwse Laudario di Cortona, delen uit ‘de Mis voor het einde der tijden’ of muziek van Landini of Dufay.

Het concert begint om 16.00 uur, de kerk is open om 15.30 uur.

De toegansprijs bedraagt € 15, als u kaarten reserveert bedraagt de toegansprijs € 12.50.

Klik hier voor meer info en reservering

 

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Dorpskerk Rheden
Dorpsstraat 51
Rheden, 6991 HE Nederland
+ Google Maps

Organisator

Werkgroep Cultuur
E-mail
cultuur@dorpskerkrheden.nl