Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eredienst Zondag Voleinding

22 november | 10:00 - 13:00

Voorganger is ds. Jan Willem Overvliet.

In deze bijzondere eredienst herdenken we diegenen die het afgelopen jaar zijn overleden. Wij noemen hun namen en steken voor hen een kaars aan. Na afloop is er voor iedereen gelegenheid om een kaars aan te steken voor hun overleden geliefde. Hiertoe zal de Dorpskerk geopend blijven tot ongeveer 13.00 uur. De predikant en enkele ouderlingen zijn dan in de kerk aanwezig.

U kunt in de kerk de dienst bijwonen.  In verband met het beperkt aantal plaatsen, is reserveren noodzakelijk. U kunt zich tot 12.00 uur op de zaterdag voorafgaand aan de eredienst aanmelden via het aanmeldformulier. Houd u ook rekening met de gedragsregels als u onze eredienst bezoekt, deze zijn er voor uw veiligheid en de veiligheid van anderen.

De eerste collecte is bestemd voor Stichting Kerstherberg Arnhem.
De tweede collecte is bestemd voor de kerkhuishouding, deze week voor het onderhoud van de Dorpskerk.

U kunt de dienst hier volgen. De liturgie voor de eredienst kunt u minimaal een dag van te voren vinden in het Weekbericht.

Op deze laatste zondag van het kerkelijk jaar gedenken wij in de kerk de mensen, die in het achter ons liggende jaar zijn overleden. We noemen hun namen met liefde en respect en spreken de hoop uit, dat zij voor altijd geborgen mogen zijn in de handen van God. Want zal Hij die ons het leven gaf, ons niet ook kunnen vasthouden als de nacht over ons komt van beproeving en angst, de nacht van twijfel en aanvechting en de nacht van de strenge, bittere dood? We mogen erom bidden, we mogen ervan zingen en we mogen ons aan deze gedachte toevertrouwen.

We lezen twee Bijbelgedeelten in deze dienst. Een gedeelte uit Psalm 31 en een paar verzen uit Johannes 10. In beide Schriftgedeelten gaat het over de hand van God. Zoals Hij ons vergaand draagt, zo mogen wij ook elkaar dragen, beschermen, behoeden en liefhebben (1 Cor. 13).

Gegevens

Datum:
22 november
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Dorpskerk Rheden
Dorpsstraat 51
Rheden, 6991 HE Nederland

Organisator

Kerkenraad