Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie beeldende kunstenaars

19 september | 10:30 - 16:00

Tijdens een aantal weekends in september is de kerk geopend voor een expositie van beeldende kunstenaars:
  • Zaterdag 12 september van 10.30 tot 16.00 uur: Open Monumentendag, naast de expositie vinden er dan ook verschillende activiteiten plaats in de Dorpskerk
  • Zondag 13 september van 14.00 uur tot 16.00 uur
  • Zaterdag 19 september van 10.30 uur tot 16.00 uur
In het weekend van 12 en 13 september wordt door Wie Kent Rheden de Rhedense Kunstroute georganiseerd. Een groot aantal Rhedense kunstenaars exposeert op verschillende locaties in Rheden. In de Dorpskerk zullen drie kunstenaars hun werk exposeren. Dit zijn Martijn van Huffelen (fotografie), Esther Versluis (keramiek) en Sally Pater (fotografie). De expositie in de Dorpskerk is daarnaast ook te bezichtigen op zaterdag 19 september.

 

Martijn van Huffelen

Als amateurfotograaf ga ik er graag op uit en probeer altijd met een open blik naar de wereld om me heen te kijken… Dat kan in de natuur zijn, maar ook architectuur en het vormen- en lijnenspel van de menselijke wereld zijn een ‘trigger’ om de camera te pakken ! Mijn foto’s zijn dan ook niet in één vakje te plaatsen, maar door alle variatie heen zie je altijd wel een sterk Goedenavond Kees, wat een goed idee, hierbij een korte stukje en een foto voor op de website. 

 

Sally Pater                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Mijn grootste passie is Urban Exploriation (afgekort Urbex). In het Nederlands betekent dit letterlijk “verkenning van het stedelijke”. Het gaat om het bezoeken en fotograferen van een infrastructuur gemaakt door de mens in het breedste zin van het woord. Urbex kun je overal doen, in de stad of het platteland of zelfs aan de kust. Meestal gaat het om vergeten en verlaten gebouwen, fabrieken, huizen en dorpen. Elke locatie heeft een uniek verhaal te vertellen die ik probeer vast te leggen

 

 

Esther Versluis

Het is een avontuur om het beeld dat ik in mijn hoofd heb te realiseren. Door de kijken en te “luisteren” naar het beeld terwijl het ontstaat, “groeit het naar zijn uiteindelijke tastbare vorm.

Klik hier voor meer informatie over de Rhedense Kunstroute.

Gegevens

Datum:
19 september
Tijd:
10:30 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Dorpskerk Rheden
Dorpsstraat 51
Rheden, 6991 HE Nederland