Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gespreksgroep ‘Gedenk de Sabbat’

21 februari | 19:30 - 21:30

Een oude aanmoediging of misschien wel gebod.
Na zes dagen de handen laten rusten en vouwen.
Gevouwen handen arbeiden niet.
Tot rust komen.

Dit staat in schril contrast tot 24/7. Een code om  uit te drukken dat we bereid zijn alle uren van de dag en alle dagen van de week beschikbaar te zijn. Alle tijd in het kader van bedrijfsmatigheid, winst en carrière. Volgens de beroemde psycholoog Jung vervreemdt een mens van zijn innerlijke zielenkennis als hij zich zo uitlevert aan de arbeid, aan de materiële dingen. Dat leidt tot een neurose, een hinderlijke psychische aandoening.

De sabbat, de zevende dag moet het leven heiligen. De relatie van ons leven met God weer hernieuwen. Iedere week herhaalt zich dat. Steeds weer ontdekken dat de adem van God in ons woont, die de mens tot een levend wezen maakt.

De sabbat als rust wordt het thema van deze gespreksgroep en we gaan er de Bijbel op veel plaatsen op naslaan, van begin tot einde. Te beginnen aan het begin: God nam de mens uit de aarde en blies hem de levensadem in, zo wordt de mens een levend wezen.

De spannende vraag is of dit oude gebod zou kunnen bijdragen aan onze (geestelijke) gezondheid. Is het geloof in God van voorbijgaande aard en nutteloos geworden of, heel anders, onmisbaar voor de levende mens?

Deze gespreksgroep wordt geleid door Jan ter Avest.

Bent u nieuwsgierig geworden na het lezen van bovenstaande? Meldt u zich dan hier aan. Het beloven heel interessante bijeenkomsten te worden. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij Rients Stielstra telefoonnummer (026) 495 49 58 of via e-mail pastoraat@dorpskerkrheden.nl

Deze Bijbelstudie is op dinsdagavond van 19:30 uur tot 21:30 uur in het JBC.

Dit seizoen komen we op de volgende avonden bij elkaar:

2022:
27 september
11 oktober
1 november
22 november
13 december

2023:
24 januari
7 februari
21 februari
14 maart
4 april
2 mei
23 mei

Gegevens

Datum:
21 februari
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Jonkvrouw Brantsen Centrum
Dorpsstraat 70
Rheden, 6991 HH Nederland
+ Google Maps