Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gesprekskring “Eindelijk vrij?”

24 april | 20:00 - 21:30

Op woensdagavond 13 maart begint een gesprekskring van vier avonden over kerken en slavernij. Wat is er gebeurd, hoe kijken we er tegenaan? En wat betekent dit verleden voor ons, de nazaten?

De landelijke Raad van Kerken heeft een brochure samengesteld als bijdrage voor bezinning. Het bestaat uit vier hoofdstukken met daarbij bezinningsvragen. Wilt u meedoen, dan is het zinvol om u aan te melden want dan krijgt u zo snel mogelijk deze brochure met informatie en gespreksmateriaal.

Met de deelnemers van deze groep willen we ook nadenken hoe we begin juli kunnen gedenken en vieren dat de slavernij 150 jaar geleden in de Koloniën van Nederland werd afgeschaft.

De data van samenkomst zijn: 13 maart, 27 maart, 10 april en 24 april. U kunt zich aanmelden bij Jan Willem Overvliet of  bij Frans Koevoets. Het liefst per mail: predikant@dorpskerkrheden.nl.

Iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan verbonden. De eerste avond staat gepland in Rheden in het JBC (Jonkvrouw Brantsen Centrum), aanvang 20.00 uur.

Gegevens

Datum:
24 april
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie: