Laden Evenementen

« Alle Evenementen

(Online) Eredienst

9 augustus | 10:00 - 11:00

Voorganger is ds. R.A. van Oosten
Organist is Kees van den Haak

Vanmorgen lezen we één van de genezingsverhalen van Jezus en wel een heel bijzonder genezingsverhaal over het dochtertje van Jaïrus en de bloedvloeiende vrouw. Al die verhalen staan voor het verzet van Jezus tegen ziekte en kwaal.
In een periode als deze, met corona op de achtergrond, waardoor we ook niet zingen en afstand moeten houden, lijkt het me extra belangrijk om ons te realiseren hoe bijzonder dat is. Bij ziekte of kwaal gaat het voor Jezus niet over schuld of enige andere zogenaamd hogere bedoeling ervan.
Hij verzet zich ertegen. Hij geneest mensen. Hij bevrijdt mensen tot leven.
Die opdracht heeft hij ook aan zijn leerlingen gegeven, maar dat is eigenlijk nooit iets geworden. Maar er zijn gelukkig wel vele artsen, onderzoekers en verpleegkundigen, in wie dat verzet ook krachtig aanwezig is…

U kunt in de kerk aanwezig zijn bij deze dienst. In verband met het beperkt aantal plaatsen, is reserveren noodzakelijk. U kunt u aanmelden via het aanmeldformulier. Houd u ook rekening met de gedragsregels als u onze eredienst bezoekt, deze zijn er voor uw veiligheid en de veiligheid van anderen.

De eerste collecte is bestemd voor slachtoffers van de ramp in Beiroet.

Deze zondag staat Stichting De Instap op het collecterooster. In verband met de ramp in Beiroet wordt deze collecte verschoven naar  verschoven naar 7 september en collecteren we voor de slachtoffers van de enorme explosie in Beiroet. De opbrengst wordt door de Diaconie verdubbeld. .

Klik hier voor meer info.

De tweede collecte is bestemd voor de kerkhuishouding, deze week voor jeugdwerk in onze gemeente.

U kunt de dienst hier volgen. De liturgie voor de eredienst kunt u minimaal een dag van te voren vinden bij de uitgelichte berichten.

 

Gegevens

Datum:
9 augustus
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Dorpskerk Rheden
Dorpsstraat 51
Rheden, 6991 HE Nederland