Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online Eredienst

21 februari | 10:00 - 11:00

Zondag Invocabit, eerste zondag van de 40-dagen tijd.
‘Roept hij Mij aan, Ik zal hem antwoorden’.

Voorganger is ds. Jan Willem Overvliet.

U kunt helaas niet in de kerk aanwezig zijn bij deze dienst, deze is alleen online mee te beleven. U kunt de dienst hier volgen.

De eerste collecte is bestemd voor voedselhulp van het Rode Kruis, IBAN NL32 RABO 0355 2003 84. De diaconie zal de opbrengst van de collecte verdubbelen.
De tweede collecte is bestemd voor de kerkhuishouding, specifiek voor de verwarming van het kerkgebouw, IBAN NL56 RABO 0373 7276 31.

De liturgie voor de eredienst kunt u minimaal een dag van te voren vinden in het Weekbericht.

De zondagen van de Veertigdagentijd zijn begonnen. Een aparte periode met een eigen kleur. Het paars van antependia en stola’s bepaalt ons bij de ingetogenheid van deze tijd voor Pasen. Wij volgen met eerbied de weg van Jezus Christus, vanaf het begin getypeerd door tegenstand en lijden. Dat wordt al duidelijk met de verzoeking in de woestijn.

Marcus duidt het in zijn evangelie slechts beknopt aan. Maar wel vertelt hij als enige evangelist, dat Jezus tussen de wilde dieren verbleef.

De andere lezing uit Jesaja bepaalt ons bij het vasten. Dit jaar wordt aandacht gevraagd voor de zeven werken van barmhartigheid. In deze eerste week staat centraal de zorg voor mensen die gevangen zitten. Je kunt letterlijk of figuurlijk opgesloten zitten. Vasten is een poging om de vrijheid te hervinden om je te kunnen laten leiden door de Geest van God. Hoe moeizaam ook, een mens kan veranderen.

Gegevens

Datum:
21 februari
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

online