Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Online Eredienst

24 mei | 10:00

Zondag na Hemelvaart, Wezenzondag
Zondag Exaudi, ‘Hoor’

Voorganger is ds. Madelon Beekhuis
Organist is Piet Cnossen

De zondag tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren heet in de kerkelijke traditie: zondag: ‘Hoor mij’ (Exaudi), naar Psalm 27, het gebed om gehoord en gezien te worden door God in een situatie van verlatenheid. Jezus is er niet meer, de Geest wordt verwacht. Hoe nu verder, wat staat ons te doen. We zijn in onzekerheid.

In het licht van ons gebed horen wij dan het gebed van Jezus uit het Johannes evangelie, waarin hij bidt voor mensen, voor al die mensen, die hij ‘alles heeft bekend gemaakt en alles heeft gegeven’. Al zijn liefde en zorg voor de mensen – a.h.w. het hoogtepunt in het gebed – waarin Jezus zijn vertrouwen in ‘zijn mensen’ uitspreekt en hen tegelijk aan God opdraagt.

Hoe actueel kunnen de bijbelse woorden toch zijn. Wij leven nu in een tijd van onzekerheid, waarin wij zoeken naar onze weg met elkaar in een onbekende situatie. Waar vinden wij moed en kracht, waar zien wij uitzicht?

Wij hebben een erfenis ontvangen, zegt Jezus, een erfenis die verbonden is met die van Mozes, die ons leert hoe we met elkaar om kunnen gaan, op een manier dat de wereld bewoonbaar is voor alle mensen.

De eerste collecte is bestemd voor Hart van Velp.
De tweede collecte is bestemd voor het onderhoud van het Jonkvrouw Brantsencentrum.

De liturgie voor de eredienst kunt u vinden in het Weekbericht.

De online eredienst kunt u hier volgen.

 

Gegevens

Datum:
24 mei
Tijd:
10:00
Evenement Categorieën:
, ,