Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online Eredienst

7 maart | 10:00 - 11:00

Derde zondag van de 40-dagen tijd, zondag Oculi.

Voorganger is ds. Jan Willem Overvliet.
Organist: Kees van den Haak
Zang: Philip Thijsse

Op deze zondag Oculi (= ogen) wordt gelezen uit het evangelie van Johannes. Zo is het leesrooster in dit B-jaar opgebouwd. Het beknopte evangelie van Marcus wijkt voor het uitgebreidere evangelie van Johannes. De eerste lezing is een bekend Bijbelgedeelte uit Exodus 20: de Tien Geboden of de Tien Woorden. De tweede lezing gaat over Paulus die onder woorden brengt hoe lastig het is om te leven volgens de wet. Hoe meer je je best doet, hoe meer je er achter komt dat het je niet lukt. De derde lezing is het heftige verhaal over Jezus, die met een zweep de handelaars en geldwisselaars de tempel uit jaagt. Hij weet hoe dubbelhartig mensen kunnen zijn.  

Na de eerste lezing zingt Philip Thijsse een Attende-Psalm, die speciaal voor deze zondag is gecomponeerd. Dit zijn Nederlandstalige Psalmbewerkingen, die gezongen worden op de melodie van “Attende, Domine, et miserere.” (Luister Heer en wees ons genadig). Een hymne, die terug gaat tot de tiende eeuw.

U kunt helaas niet in de kerk aanwezig zijn bij deze dienst, deze is alleen online mee te beleven. U kunt de dienst hier volgen.

De eerste collecte is bestemd voor het Inloophuis in Dieren, IBAN NL32 RABO 0355 2003 84.
De tweede collecte is bestemd voor de kosten van de erediensten, IBAN NL56 RABO 0373 7276 31.

De liturgie voor de eredienst kunt u minimaal een dag van te voren vinden in het Weekbericht.

Drinkt u na de dienst een digitaal kopje koffie mee? Klikt u daarvoor hier.

Gegevens

Datum:
7 maart
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie: