Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eredienst

20 september | 10:00 - 11:00

Voorganger is ds. Jan Willem Overvliet.

De zondagen die nu volgen, worden gekleurd door de herfst. De oogsttijd is aangebroken. Van wie zijn de vruchten? Wie mogen er delen in Gods goede gaven?  En zal er in ons doen en laten ook iets af te lezen zijn van Gods komend Koninkrijk? Een arbeider is zijn loon waard, is een uitdrukking. Maar hoe zit het dan met de mensen die geen werk hebben? Die geen vast inkomen hebben? Die hun werk zijn kwijt geraakt door Corona. Hoe zit het met de mensen zonder reserves, die elke dag maar weer moeten afwachten of ze s’ avonds wel te eten hebben?

In de wijngaard van de Heer krijgen alle werkers evenveel uitbetaald. Dat is heel oneerlijk toch? Of is het juist heel erg goed? De landheer is erop gericht om heel zijn oogst op tijd binnen te halen en wil niets verloren laten gaan. Dat is zijn zorg en dat is zijn verlangen. Het verhaal spiegelt ons voor hoe we ook anders kunnen denken en leven dan we gewend zijn. Het volgende gebed getuigt daarvan:

U spreekt, Eeuwige God,
zo anders dan wij denken of dachten,
zo anders dan wij horen of hoorden,
zo anders dan wij willen of wilden.
Neem ons daarom mee in uw Woord.
Open ons hart
en beziel ons met uw Geest,
zodat ook wij
durven gaan uw weg van Vrede,
begaan met uw mensen
waar ook ter wereld,
en delen in Uw genade.
Moge het zo zijn. AMEN

U kunt in de kerk aanwezig zijn bij deze dienst. In verband met het beperkt aantal plaatsen, is reserveren noodzakelijk. U kunt u aanmelden via het aanmeldformulier. Houd u ook rekening met de gedragsregels als u onze eredienst bezoekt, deze zijn er voor uw veiligheid en de veiligheid van anderen.

De eerste collecte is bestemd voor het ZWO-project, beroepsonderwijs voor straatmeisjes in Ghana.
De tweede collecte is bestemd voor de kerkhuishouding, deze week voor de kosten van de kindernevendienst.

U kunt de dienst hier volgen. De liturgie voor de eredienst kunt u minimaal een dag van te voren vinden bij de uitgelichte berichten.

Gegevens

Datum:
20 september
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Dorpskerk Rheden
Dorpsstraat 51
Rheden, 6991 HE Nederland