Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Monumentendag: Theater, workshops en exposities

12 september | 10:30 - 16:00

Er vinden diverse activiteiten plaats in de Dorpskerk en het Jonkvrouw Brantsen Centrum in het kader van Open Monumentendag. Ook is er een expositie van beeldende kunstenaars. Meer informatie en toegangskaarten reserveren via www.wiekentrheden.nl. Klik hier voor de flyer van het hele programma van WieKent Rheden.

 

Theatervoorstelling:

Wiekent Rheden vertoont de theatervoorstelling Heel Rheje leert van vroeger en nu. Een voorstelling over Jonkvrouw Amelia Brantsen en Baron Vivian Tom Brantsen. Zij spelen hun rol in de Rhedense geschiedenis van de Dorpskerk en het Jonkvrouw Brantsen Centrum. De voorstellingen zijn te zien om:
12.00 uur – 13.00 uur en
13.30 uur – 14.30 uur.

Workshops:

15.00 uur- 17.00 uur in het Jonkvrouw Brantsen Centrum
Workshop tekenen met pastelkrijt – kroonkraanvogels (door José Kip)

15.00 uur – 17.00 uur in de Dorpskerk:
Schilderworkshop met acryl – stilleven (door Karin Witteveen)

Exposities:

In het weekend van 12 en 13 september wordt door WieKent Rheden de Rhedense Kunstroute georganiseerd. Een groot aantal Rhedense kunstenaars exposeert op verschillende locaties in Rheden. In de Dorpskerk zullen drie kunstenaars hun werk exposeren:

Martijn van Huffelen – fotografie
Sally Pater – fotografie
Esther Versluis – keramiek

De exposities in de Dorpskerk zijn daarnaast ook te bezichtigen op zaterdag 19 september. Klik hier voor meer informatie over de Rhedense Kunstroute.

Martijn van Huffelen

Als amateurfotograaf ga ik er graag op uit en probeer altijd met een open blik naar de wereld om me heen te kijken… Dat kan in de natuur zijn, maar ook architectuur en het vormen- en lijnenspel van de menselijke wereld zijn een ‘trigger’ om de camera te pakken ! Mijn foto’s zijn dan ook niet in één vakje te plaatsen, maar door alle variatie heen zie je altijd wel een sterk Goedenavond Kees, wat een goed idee, hierbij een korte stukje en een foto voor op de website. 

 

Sally Pater                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Mijn grootste passie is Urban Exploriation (afgekort Urbex). In het Nederlands betekent dit letterlijk “verkenning van het stedelijke”. Het gaat om het bezoeken en fotograferen van een infrastructuur gemaakt door de mens in het breedste zin van het woord. Urbex kun je overal doen, in de stad of het platteland of zelfs aan de kust. Meestal gaat het om vergeten en verlaten gebouwen, fabrieken, huizen en dorpen. Elke locatie heeft een uniek verhaal te vertellen die ik probeer vast te leggen

 

 

Esther Versluis

Het is een avontuur om het beeld dat ik in mijn hoofd heb te realiseren. Door de kijken en te “luisteren” naar het beeld terwijl het ontstaat, “groeit het naar zijn uiteindelijke tastbare vorm.

Gegevens

Datum:
12 september
Tijd:
10:30 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Dorpskerk Rheden
Dorpsstraat 51
Rheden, 6991 HE Nederland