Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Openluchtdienst Middachten

4 september | 12:30 - 13:30

Op zondag 4 september wordt weer de jaarlijkse oecumenische openluchtdienst gehouden in de tuin van kasteel Middachten.

De dienst begint om 12.30 uur.

Voorganger is ds. Gert Jansen uit Ellecom-De Steeg.
Ambtsdrager is Rients Stielstra
Muzikale begeleiding wordt verleend door Ronald Brons op keyboard.

Het thema van deze dienst is:

Kies voor het leven!

Vanaf 12.00 uur is de tuin geopend en wordt u een kopje koffie/thee met een broodje aangeboden. Na de dienst kunt u de tuinen bezichtigen.

De collecte is bestemd voor de opvang Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Rheden. IBAN is NL32 RABO 0355 2003 84 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente te Rheden o.v.v. collecte 4 september.

De dienst is deze keer helaas niet online mee te beleven, daarom treft u hier ook geen liturgie aan.
Weekbericht 4 september 2022

Amnesty International

We schrijven deze maand brieven voor de Duits-Iraanse politiek activist Jamshid Sharmahd kan in Iran de doodstraf krijgen na een uiterst oneerlijk proces. Sharmahd wordt sinds juli 2020 vastgehouden op een onbekende plaats, zonder contact met een advocaat. Hij mocht onlangs met zijn familie bellen. Hij vertelde dat hij gemarteld werd en in een kleine cel zit opgesloten waar hij nog geen twee stappen kan zetten.

En we schrijven voor Vladislav Sharkovsky uit Belarus, die inmiddels al 4 jaar gevangen zit voor een klein drugsdelict. Hij kreeg daarvoor 8 jaar cel opgelegd. Hij was 17 jaar oud toen hij werd gearresteerd. Na zijn arrestatie werd hij gedwongen tot een ’bekentenis’.

U kunt de bijgesloten brieven per e-mail versturen. De brieven zijn ook terug te vinden op de website van de kerk en van Amnesty: www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties. U hoeft dan alleen uw naam in te vullen en op verzend te klikken.

Gegevens

Datum:
4 september
Tijd:
12:30 - 13:30
Evenement Categorieën:
,