Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Startzondag

13 september | 10:00 - 11:00

Voorganger: Jan Willem Overvliet

Deze eredienst staat in het teken van de start van het nieuwe kerkelijk seizoen. Tijdens deze dienst zal er afscheid genomen worden van enkele ambtsdragers en pastoraal medewerkers. Ook zullen een nieuwe ambtsdrager en nieuwe pastoraal medewerkers welkom geheten worden.

De cantorij verleent haar medewerking aan de dienst. Er is kindernevendienst voor de basisschoolkinderen en crèche voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.
Na de dienst is er alle ruimte voor een informeel samenzijn. Ook als u in de kerk niet bij de dienst aanwezig geweest bent, bent u welkom om wat te komen drinken. Bij droog weer zal dit buiten naast de kerk zijn.

De eerste collecte is bestemd voor Stichting Leergeld.
De tweede collecte is bestemd voor vorming en toerusting.

U kunt in de kerk aanwezig zijn bij deze dienst. In verband met het beperkt aantal plaatsen, is reserveren noodzakelijk. U kunt u aanmelden via het aanmeldformulier. Houd u ook rekening met de gedragsregels als u onze eredienst bezoekt, deze zijn er voor uw veiligheid en de veiligheid van anderen.

U kunt de dienst hier volgen. De liturgie voor de eredienst kunt u minimaal een dag van te voren vinden bij de uitgelichte berichten.

 

Thema: “Eet smakelijk”

Door Corona zal de startzondag helaas niet zo kunnen gaan als anders. De voorbereidingscommissie zou het liefst samen gaan eten en drinken maar dat lijkt toch te risicovol. Om dat gemis te compenseren, gaan we genieten van een virtuele maaltijd met een uitgebreide menukaart.

Om tien uur zal de gastheer ons welkom heten en vertellen wat we gaan eten en drinken. Na een muzikaal voorafje, volgt een viering waarin we worden uitgenodigd om te proeven van de uitgelezen spijzen: Jesaja 55: 1-7 zal worden uitgeserveerd. We mogen er heerlijk even op kauwen. Vervolgens zijn er mensen uit de gemeente, die in het zonnetje worden gezet. Er is veel werk verzet de afgelopen jaren en het is goed om daar bij stil te staan.

Gelukkig zijn er ook weer mensen, die een taak op zich willen nemen in de Herberg van God. Zij zijn de sfeermakers en smaakmakers, die de gasten bedienen en aanmoedigen om zelf ook mee te helpen.

Dan volgt een hartig(!) gerecht: de gebeden voor onszelf en voor de wereld om ons heen. Na de viering wordt een overgang gemaakt het tastbare: de koffie zal klaar staan, thee, frisdrank, cake, koek enzovoort. En bij een kraampje van Groep OLIVE kunt u zich oriënteren op het komende programma.

Uiteraard willen we graag, dat alles zo veilig en verantwoord mogelijk is: Coronaproof, Fair Trade en zonder toevoeging van smaak en kleurstoffen.

Gegevens

Datum:
13 september
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Dorpskerk Rheden
Dorpsstraat 51
Rheden, 6991 HE Nederland