In deze laatste week van september gaan veel activiteiten weer van start, zowel voor volwassenen als voor de jeugd. In dit artikel worden alle activiteiten in chronologische volgorde vermeld die voor 1 oktober gepland staan. Dus scroll vooral helemaal naar beneden en bekijk deze hele pagina! Voor een overzicht van alle activiteiten verwijzen we u naar de agenda.

Meditatief wandelen

Houd je van wandelen? Vrijdag 29 september gaan we het ‘Barnard-pad’ lopen in Rozendaal. Het is een wandeling van ongeveer vier kilometer, waarbij je onderweg gedichten van de bekende dominee Willem Barnard en zijn zoon Benno tegenkomt. Om 09.45 uur is er koffie in de Dorpskerk in Rheden. We vertrekken om tien uur en hopen uiterlijk 11.30 uur weer terug te zijn. Er is een aantal mensen, die met de auto komen en zo kunnen we wel met elkaar meerijden.

Eenmaal per maand op de laatste vrijdagmorgen is er meestal vanuit de kerken in Ellecom-De Steeg of Rheden een meditatieve wandeling. Een meditatieve wandeling is een wandeling gericht op persoonlijke en spirituele bezinning en verdieping. We komen eerst samen bij een afgesproken kerkgebouw. Vervolgens wandelen we enige tijd in stilte en denken ondertussen na over een tekst die ons voor de wandeling meegegeven wordt. Halverwege de wandeling delen we onze opgekomen gedachten, gevoelens en inzichten met een wandelgenoot. In de hoop dat we er samen rijker van worden.

De meditatieve wandeling is ook een mooie gelegenheid om persoonlijk te bewegen en op een ontspannen manier andere mensen te leren kennen.

Voor in uw agenda:

vrijdag 29 september:
9.45 uur Koffie bij Dorpskerk Rheden
10.00 uur Start wandeling Barnardpad vanaf Protestantse kerk Rozendaal

vrijdag 27 oktober:
9.45 uur Koffie bij Eltheto in De Steeg
10.00 uur Start wandeling

vrijdag 24 november:
9.45 uur Koffie bij Dorpskerk Rheden
10.00 uur Start wandeling

De lengte van de wandeling is maximaal 5 kilometer. Een hele goede loopconditie is niet nodig, maar enige loopconditie is wel gewenst. Iedereen is hartelijk welkom om mee te wandelen. Opgave vooraf is niet nodig.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met
Ds. Gert Jansen, tel. 0313 413 349, e-mail predikant@pges.nl
Ds. Jan Willem Overvliet, tel. 06 5507 9277, e-mail predikant@dorpskerkrheden.nl

Levend Cluedo met de jeugdsoos

De jeugdsoos heeft het spel Levend Cluedo op het programma staan op vrijdag 29 september. Ben je een goede speurder (of niet 😉) en wil je meedoen? Meld je dan aan!

We spelen het spel buiten, houd hier rekening mee met de kleding. We beginnen om 19.00 uur bij het JBC, om 20.30 uur is het programma afgelopen. De kosten zijn € 1, dit kun je ter plekke contant betalen.

Voor de voorbereiding en boodschappen vinden we het fijn om te weten wie er allemaal komen. Opgeven kan via e-mail: jeugdsoosrheden@gmail.com of persoonlijk bij iemand van de leiding. Als je van je ouders zelf naar huis mag gaan, wil je dit dan aangeven? Dan weten we dat we niet hoeven te wachten op een vader of moeder.

Groetjes van
Wianda van den Borne, Marjolein Kruithof, Loek Jansen, Mark Baas, Sander Kruithof en Camilla Hendriksen.

Noteer onderstaande data in je agenda:

2023:
29 september: Buitenspel
27 oktober: Spel
17 november: Quiz
15 december: Kerstkaarten maken

2024:
26 januari: Disco
23 februari: Bingo
22 maart: Knutselwedstrijd
19 april: Vossenjacht
14 juni: Afsluiting

Jeugdsoos is voor kinderen in groep 5, 6, 7 en 8. Eén keer in de maand wordt er een jeugdsoos georganiseerd met op iedere avond een gezellige activiteit, zoals een spel, knutselen, bingo, disco of vossenjacht.

De soos is op vrijdag van 19:00 tot 20:30 uur in het JBC tenzij anders vermeld. De kosten zijn € 1,00 per avond.

Wil je de uitnodigingen hiervoor ontvangen? Laat dit dan even weten via ons e-mailadres, dan voegen we je toe aan de app-groep waar de uitnodigingen gedeeld worden. Voor opgave en vragen kun je een mailtje sturen naar: jeugdsoosrheden@gmail.com. En natuurlijk kun je altijd naar één van ons toekomen.

Beleef de bronst met de Soos

De Soos organiseert “Beleef de Bronst”  op zaterdag 30 september. Al vele jaren bewonderen we met een aantal mensen dit bijzondere schouwspel. Aan het einde van de zomer gaan de edelherten op zoek naar de liefde. De Veluwezoom is een unieke plek waar we dit kunnen zien en horen.

Om 16.30 uur vertrekken we per fiets vanaf de parkeerplaats tegenover Pannenkoekenrestaurant Strijland. Voor donker om 19.30 uur zijn we weer thuis. We fietsen naar het uitzichtpunt op de Elsberg wat een goede locatie is om dit te beleven. Mocht u de fietstocht te zwaar vinden dan kan u zich bij mij opgeven en gaan we met de auto naar de parkeerplaats De Elsberg, waarna het nog ongeveer 500 meter lopen is. Meldt u uiterlijk 28 september aan, zodat ik een idee heb hoeveel mensen er mee gaan. Geeft u ook even aan of u per fiets gaat of mee wilt met de auto.

Iedereen is welkom dus neem gerust een gast mee.

Een hartelijke groet namens de SOOS ,

Adri de Kort

De aanvangstijd van de Soos is gewijzigd! In overleg met de cantorij gaan we nu om 20.15 uur open. Dus vanaf heden is iedereen op vrijdag welkom vanaf 20.15 uur in het Jonkvrouwe Brantsen Centrum. M.u.v. avonden die door Groep OLIVE worden georganiseerd, dan zal er geen SOOS zijn.

Datum:    zaterdag 30 september
Tijd:         16.30 uur
Plaats:     Vertrek vanaf parkeerplaats tegenover Pannenkoekenhuis Strijland