Op zondag 11 juni wordt voor de tweede keer het Bonte Schaapfestival georganiseerd. Het centrum van Rheden zal dan bruisen van de activiteiten en stands. Net als vorig jaar is er ook in en rondom de kerk van alles te doen.

8.30 uur: Kerkdienst met medewerking van koor Con Colore

9.15 uur: Openlucht ontbijt voor iedereen

10.00 uur tot 15.00 uur: Boekenmarkt

13.00 uur tot 14.00 uur: Ruilbeurs voor albumplaatjes ‘450 jaar Rheden’

Er zullen rondleidingen gegeven worden in de toren en boven het schip. De hele dag is een  terras voor de kerk, waar taart, koek, koffie, thee en andere dranken verkrijgbaar zijn. De opbrengst van de boekenmarkt en van het terras is bestemd voor de activiteiten van World Servants: de bouw van een kleuterschool in Rwanda. World Servants zal hier staan met een stand evenals de Stichting Behoud Rhedense Dorpskerk (SBRD).

Voor de kerk is weer het verenigingsplein, hier zullen allerlei verenigingen en clubs uit Rheden zich presenteren en hun eigen activiteiten organiseren. Ook zal het ‘Mobiele gemeentehuis’ (bekend van 450 jaar Rheden) hier staan en het heeft deze dag de functie van een open podium. Iedereen die wat wil vertellen of zingen, mag het podium op!

Houdt u er rekening mee dat de Dorpskerk op die dag met de auto wat lastiger bereikbaar is. Parkeren in de Dorpsstraat zal vanwege de afzettingen heel beperkt mogelijk zijn, het advies is dan ook om u niet te laten verrassen en voor zover mogelijk uw auto te parkeren op de Laakweg of met de fiets te komen.

Uiteraard kan dit allemaal niet georganiseerd worden zonder vrijwilligers. Wilt u taart of koek bakken? Wilt u een uurtje meehelpen met het opbouwen, het bemensen van de stands of koffie en thee schenken? Zowel op zaterdag 10 juni als zondag 11 juni kunnen we handen gebruiken. Daarvoor kunt u zich aanmelden bij Jan de Bes, telefoonnummer (06) 53 72 35 89 of via e-mailadres diaconie@dorpskerkrheden.nl