Op 29 januari  2023 vervolgen wij onze concertserie met een optreden van Panta Rhei Vocaal. Panta Rhei is geen onbekende. Bijna drie jaar geleden, om precies te zijn 27 januari 2019 hebben zij ook een mooi concert verzorgd in de Dorpskerk met een prachtig programma dat ” je raakt”. Voor deze middag hebben zij weer een prachtig programma samengesteld met muziek uit verschillende tijden en landen. Zij geven hun programma de titel mee :

In de Tijd

Tijd speelt een enorme rol in ons leven. Verleden, heden en toekomst bestaan alleen ‘in de tijd’. Een muziekstuk heeft een begin, een eind en een bepaalde tijdsduur. Toch wordt muziek vooral in het Nu beleefd. Wij, met Panta Rhei Vocaal, staan en bestaan natuurlijk ook ‘in de tijd’, al zingen we vaak stukken die gerelateerd zijn aan het ‘buiten de tijd’ bestaan van mensen die zijn ‘overgegaan’. Vandaag zullen we u stukken uit ons verleden en ook de toekomst laten horen. We hopen u vanmiddag mee te kunnen nemen naar het NU, even de tijd helemaal vergeten… We wensen u een fijne middag!

Panta Rhei Vocaal / zingen bij leven en dood

 Panta Rhei Vocaal zingt bij leven en dood, bij momenten van afscheid. We zijn ervaren zangers die dit met hart en ziel doen omdat het zo bijzonder is om mensen met muziek en persoonlijke verhalen in het licht te zetten. In de intimiteit van een uitvaart weet juist levende muziek de weg naar het hart te vinden. Als muziek, ritueel en teksten mooi vervlochten zijn, kan er een warme sfeer van verbondenheid ontstaan waarin het onvermijdelijke ‘los moeten laten’ een liefdevolle en waarachtige gebeurtenis wordt. Wij repeteren onder leiding van Frank Litjens met 16 zangers, en zingen bij deze gelegenheden in dubbelkwartet. We bieden een uitgebreid, mooi en gevarieerd repertoire van klassieke en eigentijdse muziek. Inmiddels is het een traditie geworden om jaarlijks op onze Allerzielenviering samen met ieder die daar behoefte aan heeft stil te staan bij de gestorvenen, in woord, gebaar en vanzelfsprekend met veel zang.

Frank Litjens / dirigent

Panta Rhei Vocaal staat sinds haar ontstaan in 1993 onder leiding van dirigent Frank Litjens. Hij heeft de opleidingen schoolmuziek en koordirectie gevolgd aan het conservatorium in Arnhem en heeft zijn studie vervolgd in Tilburg en Zwolle. Hij is een veelzijdig dirigent, werkzaam op het brede gebied van kamerkoor, oratorium en opera. Hij heeft nog drie koren onder zijn leiding, te weten: Opera Gelderland Oost, het Velper Bach Ensemble en Kamerkoor Kallíope.Frank heeft opleidingen gevolgd rond het thema rouw/stervensbegeleiding. Hij heeft in het verleden als coördinator in een hospice gewerkt en heeft ruime ervaring in het begeleiden van mensen rond het thema ‘afscheid en rouw’. Door deze achtergrond krijgen de gesprekken die hij met nabestaanden heeft over de invulling van de uitvaart daardoor vaak een bijzondere toegevoegde waarde. Frank dirigeert en zingt mee als bas.

Programma:

 Bogoroditse                                                    Muziek: Sergei Rachmaninov  Tekst: Ave Maria

They are at rest                                               Muziek: Edward Elgar   Tekst: Cardinal Newman

Goodnight dear heart                                     Muziek: Dan Forrest  Tekst: Robert Richardson en Mark Twain

Art thou troubled                                            Muziek: Georg Friedrich Händel     Tekst: W.G. Rothery

Forever Forward                                             Voor de slachtoffers van de aardbeving en
tsunami in Japan op 11 maart 2011
Muziek en Tekst: Kentaro Sato

Broze Aarde                                                    Een mis voor het universum
– Deel 6 Gloria                                                 Muziek: Antoni Schonken
– Deel 7 Sanctus                                               Tekst: Antjie Krog
– Deel 10 Helie Eleison
– Deel 11 Onze Broze Aarde

Now it’s time                                                  Muziek en tekst: Paul McCartney

The seal lullaby                                               Muziek: Eric Whitacre Tekst: Rudyard Kipling

Requiem for the living                        Muziek: Dan Forrest – Deel 1 Kyrie    Tekst: Requiem
– Deel 5 Lux Aeterna

An Irish blessing                                              Muziek: James Moore  Tekst: Traditional

 Het concert begint om 15.30 uur de kerk is open om 15.00 uur, de toegang is vrij, na afloop vragen wij een vrije gift.