Onlangs heeft het Thomassen Mannenkoor haar activiteiten stopgezet. Het bleek niet meer mogelijk om voldoende mannen bij elkaar te houden om een volwaardig koor te vormen. Heel jammer voor de koorleden maar ook voor de Dorpskerk. Het koor heeft vele jaren succesvolle concerten gegeven in de Dorpskerk en daar is nu ook een einde aan gekomen. In de laatste ledenvergadering is er door bestuur en leden besloten om uit de overgebleven middelen enkele donaties te doen aan doelen, waar de leden een goed gevoel bij hadden. Er is gekozen voor het Hospice Rozenheuvel in Rozendaal, de Dorpskerk en het Dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden. Op vrijdagmiddag 22 juli was in het Dorpshuis een bijeenkomst waarvoor vertegenwoordigers van deze organisaties uitgenodigd waren.

Er werd er een cheque uitgereikt aan vertegenwoordigers van het Hospice Rozenheuvel; de donatie zal gebruikt gaan worden in het hospice voor muziektherapie.

De piano van het Thomassen Mannenkoor werd overgedragen aan het Dorpshuis, met de wens dat er veel gebruik van gemaakt zal gaan worden door bezoekers van het Dorpshuis.

Daarna werd er een cheque uitgereikt aan Marret Uijl en Els van Hout van de Dorpskerk. Voormalig voorzitter Louis Schennink, sprak zijn grote dank uit voor de gastvrijheid tijdens de concerten, die er door de jaren heen in de Dorpskerk zijn gegeven. De cheque zal gebruikt worden voor een opknapbeurt van de inventaris van de Dorpskerk. Ook de overgebleven cd’s en grammofoonplaten werden gedoneerd aan de Dorpskerk voor toekomstige verkoop. Beide dames spraken uiteraard hun grote dank uit aan het Thomassen Mannenkoor voor deze royale donaties.