Beste mensen,

Het beroepingswerk werd behoorlijk bemoeilijkt door de coronacrisis. Ik bewonder de commissie en de kerkenraad van Rheden, dat zij ondanks de beperkingen toch voortvarend te werk zijn gegaan. En wat vroeger niet kon, kan tegenwoordig wel. Je kunt een indruk krijgen van een dominee via de moderne media en online diensten volgen via beeld en geluid. En zo kan het gebeuren dat een aantal van u mij misschien al beter zal kennen dan andersom.

Wie ben ik? Ik ben Jan Willem Overvliet, geboren in 1961 in Dedemsvaart, opgegroeid in Meppel. De jongste van een gezin met drie kinderen. Het geloof en de kerk namen in ons gezin een heel belangrijke en bijna vanzelfsprekende plaats in. Wij deden met alles mee. Niet heel dwingend en daarom ook niet benauwend. In Kampen heb ik theologie gestudeerd en heb ik mijn vrouw Nienke leren kennen, die ook theologie studeerde.

We begonnen met werken in de dorpen Nagele en Tollebeek in de Noordoostpolder. Vervolgens werden we predikant in Heemse-Hardenberg en in 2004 ben ik gaan werken in Nijkerk en werd Nienke Geestelijk Verzorger in een ziekenhuis in Utrecht. We vinden het fijn om elk een eigen werkkring te hebben, zodat werk en privé niet voortdurend door elkaar lopen. Wij hebben drie dochters, van wie er twee getrouwd zijn en we hebben een kleinzoon.

Waarom trekt Rheden mij aan? Het is een mooi dorp in een prachtige omgeving. Daarnaast is de gemeente in Rheden in mijn ogen een open kerk, met een progressieve oecumenische inslag. Een kerk met gevoel voor een stijlvolle liturgie, een Bijbelse verkondiging en met een open oog en hart voor wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Dat spreekt mij aan. Of mijn beeld helemaal klopt, dat zal misschien niet. Maar ik hoop dat we hoe dan ook, veel goeds aan elkaar mogen beleven en verheug me op een nadere kennismaking!

Met hartelijke groet,
Ds. Jan Willem Overvliet