Op maandag 19 december wordt in de week voor Kerst weer een Festival of Nine Lessons and Carols uitgevoerd, zoals gebruikelijk in de Anglicaanse traditie, door The Anglican Singers Amsterdam en The Haarlem Choir  in de Dorpskerk van Rheden.

In de Adventstijd worden deze diensten gehouden als opmaat naar Kerstmis. De vaste liturgie van deze viering gaat terug tot 1880. De 9 korte Bijbellezingen verwijzen allemaal naar de aanstaande geboorte van de Messias en worden afgewisseld met bekende carols en hymnen, die voor een deel kunnen worden meegezongen. De dienst zal zowel in het Engels als in het Nederlands plaatsvinden, vertalingen zullen in de liturgie aanwezig zijn. Bovengenoemde koren hebben al verschillende malen het Festival of Nine Lessons and Carols verzorgd in Rheden.

Deze bijzondere oecumenische Muzikale Vesper is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden en betekent steeds weer genieten van prachtige muziek, afgewisseld met Bijbellezingen ter voorbereiding van het naderend kerstfeest.

Datum: maandag 19 december 2022
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Dorpskerk Rheden
Toegang is gratis, wel is er na afloop een collecte.