Sinds het begin van de corona crisis wappert een vlag vanaf het JBC met de tekst “houd moed, heb lief”. Inmiddels is de vlag verplaatst naar het hek van de Dorpskerk. Overal in Nederland hangt deze vlag bij kerken en andere gebouwen.
Het initiatief hiertoe is genomen door Anne-Meta Kobes, predikant in Heerenveen. “In de Bijbel in Gewone Taal staat: ‘Door de liefde verdraag je alles wat er met je gebeurt. Door de liefde blijf je geloven en vertrouwen. Door de liefde blijf je altijd volhouden’”, zegt ds. Anne-Meta Kobes. „Het is de liefde die ons moed geeft. Dat zie je ook terug in de toespraken van de koning en van Mark Rutte: we moeten er voor elkaar zijn in deze moeilijke tijden.”
Vrijwel meteen nadat bekend werd dat de reguliere kerkdiensten geen doorgang meer kunnen hebben, richtte de PKN Heerenveen de projectgroep Save Our Souls (SOS) op. “Nu we geen liturgische vieringen meer houden, is het extra belangrijk breed in de samenleving aanwezig en zichtbaar te zijn,” aldus Kobes. Het ophangen van de vlaggen is daar een onderdeel van: “Ik hoop dat mensen deze tekst lezen als ze er langs fietsen, en dat ze er dan door geraakt worden. Het is bedoeld als teken van bemoediging.”