Deze week gaat de actie kerkbalans 2023 beginnen. Op donderdag 12 januari organiseren we een maaltijd voor de vrijwilligers die de enveloppen gaan rondbrengen en op zaterdag 14 januari gaat de actie van start.

We hebben de actie Kerkbalans 2023 een eigen thema meegegeven: Houd het vuur brandend. Dit kunnen we op meer manieren uitleggen. In de eerste plaats staat ‘het vuur’ voor ons kerkzijn. Natuurlijk willen we graag dat we ook het komende jaar, en de komende jaren, voluit kerk kunnen zijn en alle activiteiten kunnen blijven organiseren. We denken dat we u daarmee kunnen raken op allerlei gebieden van ons geloof en ons kerk zijn.

‘Vuur’ staat ook voor de warmte die we elkaar kunnen geven door naar elkaar om te zien en betrokkenheid naar elkaar te tonen.

Daarnaast kunnen we in ‘het vuur’ ook juist in deze tijd een meer letterlijke betekenis geven. Als kerk hebben we natuurlijk ook te maken met de gevolgen van de energiecrisis. Het verwarmen van de kerk en het Jonkvrouwe Brantsen Centrum kost ons enorm veel geld, veel meer dan in het verleden.

Allemaal redenen om de Actie Kerkbalans van harte bij u aan te bevelen. Uw bijdrage is juist in deze tijd hard nodig. Vanaf de 14e januari worden de enveloppen bezorgd en de mails verstuurd. Wij vertrouwen erop dat we twee weken later uw toezegging binnen hebben.

Wij vragen u: geef gul (als u kunt) en laat uw kerk niet in de kou laat staan. 

Informatie over belastingaftrek, contactgegevens van onze helpdesk en meer informatie over de Actie Kerkbalans vindt u hier.