Kunst geeft troost, verblijdt, verdiept. En kan een grote steun zijn juist in deze tijd nu we niet meer de musea en galeries kunnen bezoeken’’, zegt de Oosterbeekse beeldend kunstenares en binnenhuisarchitecte Petra Hartman. Daarom heeft ze besloten om het startsein te geven voor de publieksactie Kunst*Troost. 

Dat heeft ze inmiddels gedaan door twee van haar schilderijen in postervorm achter de ramen, aan de straatzijde van haar woning, op te hangen. Ze roept alle kunstenaars, amateurs en ‘creatieve kunstharten’ op om haar voorbeeld te volgen, bij voorkeur door eigen werken te omlijsten met de woorden Kunst*Troost.
“In deze “coronatijd” waar de verbinding heel voelbaar is, hebben we behoefte aan kunst”
Op 1 mei om 13.00 uur zijn de kunstwerken opgehangen, waardoor een breed gedragen venster-expositie ontstaat. Opdat een zo’n groot mogelijk publiek de verschillende kunstuitingen kan bewonderen. Dat kan leiden, aldus Hartman, tot een kunstroute die iedereen naar willekeur en op elk gewenst moment kan afleggen.
Hartman: ,,Kunst is een goede manier om je uiten. Vele grote meesters gingen ons voor en hebben hun emoties in woelige tijden verbeeld. In deze coronatijd waar de verbinding heel voelbaar is, en het beste uit de mensen naar boven komt, hebben we behoefte aan kunst.’’ ( De Gelderlander)

José Kip stuurde ons dit bericht : “Dit  vind ik zo ontzettend leuk ! Het lijkt me geweldig om daarbij aan te sluiten en van onze straten een galerie te maken! Kunst als troost en verstrooiing in deze bizarre tijd. Waar word jij blij van? Waar put jij troost uit ? Dat kan van alles zijn; een gedicht, beeld , kindertekening, schilderij, zelfgemaakt of al heel lang in huis. Zet het voor het raam. 1 mei is het startschot in Oosterbeek geweest .Inmiddels doet ook Ellecom en Didam mee. Laten wij ons in Rheden ons zo snel mogelijk aansluiten en  vanaf maandag 4 mei starten !!!. ”