Zoals elk jaar is ook dit jaar de Dorpskerk weer opengesteld voor iedereen tijdens de Open Monumentendag. Dit jaar is Open Monumentendag op zaterdag 9 september. de kerk is dan open voor bezoekers van 10.00 uur tot 17.00 uur.

 

 

 

Voor die dag is er een gevarieerd programma samengesteld.

Om 10.00 uur start een schrijfworkshop onder leiding van Marjon Weijzen. Het thema is “Wortelen waar je woont” en staat open voor iedereen die iets wil vertellen en/of schrijven over zijn of haar binding met Rheden. Ook als je alleen je verhaal wilt vertellen ben je van harte welkom om 11.00 uur. Kijk voor meer informatie op marjon@weijzen.nl

’s Middags om 14.00 uur en om 15.00 uur treedt Vocaal Ensemble Nadaillac op. Zij zullen twee keer een concert van ongeveer 30 minuten verzorgen. Nadaillac bestaat uit een groep enthousiaste en ervaren zangers die jaarlijks naar Frankrijk afreizen voor een studieweek en een daarop aansluitend concerttournee in Nadaillac in de Dordogne. Het ensemble staat onder leiding van Lydia Stoffels en wordt op de piano begeleid door Wim Stoffels. Vocaal Ensemble Nadaillac zal een mooi en gevarieerd programma tan gehore brengen met muziek uit de renaissance, de Franse en Duitse romantiek en meer eigentijdse muziek uit de 20e eeuw, o.a. van Billy Joel.

De hele dag is er gelegenheid om de prachtige foto expositie van Sem Scheerder te bewonderen en doorlopend zullen er op verzoek rondleidingen georganiseerd worden door de kerk, de toren en de gewelven boven de kerk. Ook zullen tussen de verschillende onderdelen door beide orgels bespeeld worden.

’s Avonds om 19.30 uur zal er een orgelconcert gegeven worden door Piet Cnossen, de vaste organist van de Dorpskerk. Dit concert duurt ongeveer een uur, de toegangsprijs hiervoor is € 9.