Adieu God

Op deze ontmoetingsavond staat het gesprek centraal. We gaan met elkaar kijken naar een aflevering van Adieu God.

Tijs van den Brink gaat daarin in gesprek met bekende Nederlanders. Ondanks hun christelijke opvoeding zeiden zij de kerk vaarwel. Verlieten ze daarmee ook God en hun geloof? In deze aflevering ontmoet Tijs de psycholoog René Diekstra.

Graag gaan we na het zien van deze aflevering van ‘Adieu God’ met elkaar in gesprek.

Er zijn twee tijdstippen waarop u kunt deelnemen:

  • woensdagavond 20 januari 2021 om 20.00 uur of
  • donderdagmiddag 21 januari 2021 om 14.00 uur

U kunt zich hier aanmelden.

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Rients Stielstra via telefoonnummer (026) 495 49 58 of via Rients.stielstra@gmail.com.

 

Als kind ging René Diekstra bijna dagelijks naar de katholieke kerk. Hij kreeg er een heel ‘vrolijk, positief’ godsbeeld van mee. Op zijn elfde moest hij ineens mee naar een seminarie in Noord-Brabant, omdat zijn moeder hoopte dat haar zoon priester zou worden. Het pakte anders uit: Diekstra vond het vreselijk op deze school en werd depressief. Ook later in zijn leven kreeg Diekstra de nodige klappen te verwerken, onder meer toen hij als hoogleraar onder vuur kwam te liggen. Ondanks vele tegenslagen verloor René Diekstra nooit zijn interesse in religie. Sterker nog, hij maakte gedurende zijn leven een grote spirituele reis. Van Nederlands-hervormd, het humanisme, via het jodendom naar het boeddhisme en taoïsme. Het leerde hem dat ze iets gemeen hebben.