Provider Experience

Met een groep jongeren tussen de 12-16 jaar (na de basisschool) komen we ongeveer eens in de vijf weken bij elkaar het. Het is een groep van ongeveer 14 meiden en jongens die veel interesses met elkaar delen .Een aantal jaren geleden werden deze bijeenkomsten catechisatie genoemd en deze benaming staat voor geloofsleer. Maar daar gaat het zeker niet alleen over of misschien toch wel…? Want geloven is zo veel meer dan wat we denken, zien, horen en lezen zoals bijvoorbeeld in de Bijbel.

Geloven bestaat ook uit veel praktische alledaagse zaken waar we heel veel van kunnen leren. Afgelopen seizoen hebben we inspirerende en gezellige bijeenkomsten gehad.

We zijn onder andere gestart met een gezamenlijke maaltijd en hebben we een soort van spelavond gehad waarin we de kennis omtrent bekende Bijbelverhalen gingen toetsen. Ik kan zeggen: wat was dat een super avond en men wist meer dan een ieder had verwacht. Toppie!! Ook gingen we op stap naar een Synagoge (joods gebedshuis) in Zutphen en daar kregen we een rondleiding en met uitleg over het joodse geloof en haar gebruiken en rituelen binnen het jodendom en synagoge. Als afsluiting van dit seizoen zijn we met ons gezelschap naar het grote Amsterdam geweest en hebben we een rondleiding gehad van een ex-heroïneverslaafde. Wat een prachtvent was dat en wat werden we stil van die verhalen! Daarna ‘s middags nog even lekker door de binnenstad van Amsterdam gestruind. Het komende seizoen gaan we onder andere gebruiken om een project te ondersteunen genaamd World Servants. Sterker nog: als je wilt mag je mee (voor meer informatie over dit project verwijs ik je graag naar Chris Duisterwinkel 0647651279) en wij beloven je het is een eer om dit project via onze dorpskerkjongeren te mogen ondersteunen. De data van de providerbijeenkomsten zullen we t.z.t. nog aan jullie doorgeven.

Dus als je vragen hebt of je wilt je aanmelden of een keer meekijken (vriend of vriendin?) laat het ons weten.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

11 februari 2020