De Commissie Vorming en Toerusting organiseert diverse evenementen waarbij iedereen welkom is.

Twee keer per jaar wordt er een filmavond georganiseerd. Er worden indrukwekkende films vertoond en deze avonden worden altijd goed bezocht.
Op een thema-avond vertelt een gastspreker over een actueel onderwerp, zoals bijvoorbeeld de circulaire economie of de maakbaarheid van mensen.
In het Theologisch Café wordt een gast geïnterviewd, deze cafés kunnen over zeer uiteenlopende onderwerpen gaan. In de afgelopen jaren hebben we al veel mensen mogen ontmoeten en horen spreken over zeer gevarieerde onderwerpen. Zo hebben we onder anderen mogen verwelkomen Henk Kroes (mister Elfstedentoch ‘It giet oan’) en Wilma Hartogsveld over seksverslaving.
Het Multicultureel Platform Rheden is ontstaan nadat één van onze gasten in het Theologisch Café vertelde over haar islamitische geloof en de wens uitte om mensen van verschillende culturen in contact met elkaar te laten komen.
‘De Nacht van het Verhaal’ kunnen we zeker niet onvermeld laten. Op deze jaarlijks terugkerende zomerse avond mag iedereen zijn of haar verhaal vertellen. Dit kan in de vorm van een gedicht, zang, muziekstuk, vertelling zijn, het mag zelf geschreven of gecomponeerd zijn of niet. Alles mag op dit open podium en dat zorgt altijd weer voor een schitterende, onvergetelijke avond voor zowel de deelnemers en deelneemsters als de toehoorders.
Daarnaast organiseren we soms in samenwerking met externe partijen ook een voorstelling of musical.
Als u een idee of thema heeft waarover u meer zou willen weten, spreek ons gerust eens aan!
Op de website en in de agenda worden onze evenementen tijdig aangekondigd, houd deze dus in de gaten. We zien u graag bij een van onze evenementen!

Groeten van George Prins, José Kip, Marlies Veldt en Marret Uijl