Emma Remerie-Spek (34) is opgegroeid bij twee moeders. Ze had een fijne jeugd, maar ze heeft ook discriminatie en pesterijen meegemaakt. Daarnaast is Emma vermoedelijk het eerste kind in Zutphen dat via een donorvader ter wereld kwam. Vijf jaar geleden heeft zij haar donorvader voor het eerst ontmoet en blijkt ze nog dertig halfbroertjes en -zusjes te hebben.

Zowel het opgroeien bij twee moeders als het hebben van een donorvader hebben invloed op het leven van Emma. Ze kreeg en krijgt te maken met vooroordelen. Daarom strijdt ze nu voor meer begrip en openheid.

Emma met haar moeders
Foto: Omroep Gelderland

Groep OLIVE organiseert een Thema Café (voorheen Theologisch Café) waar Emma te gast is. In een café-achtige setting komen we er in een vraaggesprek met haar achter wat haar jeugd voor haar betekend heeft en met welke vooroordelen zij te maken kreeg en krijgt. Ook het publiek krijgt de gelegenheid om vragen aan haar stellen.

Je bent van harte welkom bij dit Thema Café met een gast met een bijzonder en interessant verhaal. Je mag al je vragen aan Emma stellen en je vooroordelen toetsen!

Plaats: Dorpskerk
Datum: vrijdag 14 april 2023
Tijd: 20.30 uur, kerk open vanaf 20.15 uur
Toegang gratis, je mag vrijwillig een gift doen.