In ons vorige bericht dachten we dat we nog maar een kleine vijfhonderd euro te gaan hadden. Ondertussen hebben Eva en Jordin zich alsnog aangemeld om mee te helpen de peuterschool te bouwen in Ruyenzi. Hierdoor is onze actiegroep verdubbeld, maar daarmee ook het bedrag dat we bij elkaar moeten verzamelen. Gelukkig heeft actiegroep Doesburg ons met een flinke gift ondersteund. Desondanks hebben we nog ruim vierduizend euro te gaan.

U kunt hieraan meehelpen. Bijvoorbeeld via de actie Gebak voor Rwanda. We zoeken nog vijf bakkers. Eén voor 7 mei en voor zowel 4 juni als 2 juli twee bakkers. Helpt u door te bakken? Komt u de eerste zondag van de maand naar de kerk en geniet u na de dienst van een heerlijk zelfgebakken stukje taart, koek of gebak? Een bijdrage voor het stukje taart, koek of gebakje kan ter plekke of via geef.ws/gebakvoorrwanda.

Eva: Ik ga bouwen aan verandering in Rwanda, omdat mij dit een heel mooie en leerzame ervaring lijkt. Het leren kennen van een nieuwe cultuur, mezelf en een leuke groep jongeren. Dit project spreekt mij specifiek aan, omdat het gaat om onderwijs en ik als tweedejaars pabostudent het onderwijs natuurlijk erg interessant en belangrijk vindt. Het werken met kinderen spreekt mij daarnaast enorm aan. Dit project lijkt mij een buitenkans om een verschil te kunnen maken voor de kinderen en hun toekomst.

 

 

 

 

Jordin: Twee jaar geleden zou ik meegaan op project naar Malawi. Kort voor vertrek werd ons verteld dat wij niet konden in verband met Corona. Dit is mijn herkansing. De interesse naar hoe het is in een projectland is er niet minder op geworden. Ik kijk er naar uit om bij te dragen aan de lokale gemeenschap in Rwanda.

Op het voorbereidingsweekend hebben we kennisgemaakt met de groep van 36 deelnemers en leiders waarmee we naar Rwanda gaan. Het is een enthousiaste en gemotiveerde groep en we kijken er naar uit met hen op reis te gaan.

Wilt u zich opgeven om te bakken of heeft u vragen dan kunt u terecht bij Tim, Eva, Jordin of Chris via rheden@worldservants.nl of 026 8448 060.

 

Met vriendelijke groeten,

Namens actiegroep Rheden

Chris Duisterwinkel