Unieke foto expositie in de Dorpskerk in Rheden.

De Dorpskerk als oudste monument in Rheden speelt deze zomer natuurlijk ook een rol in de viering van 450 jaar Rheden. Naast de activiteiten tijdens het dorpsfeest in oktober zal de hele zomer een expositie te zien zijn van Sem Scheerder, een jonge zeer getalenteerde fotograaf. U kunt  genieten van een unieke  expositie van prachtige foto’s gemaakt in de natuur in de omgeving van Rheden.  Met zijn werk heeft hij al verschillende prijzen gewonnen en zijn werk zijn is ook gepubliceerd in verschillende tijdschriften.

Over zichzelf schrijf Sem:

Hallo, ik ben Sem Scheerder 13 jaar oud en ik fotografeer sinds mijn 9e. Mijn opa Jan Scheerder was fotograaf in Rheden. Veel Rhedenaren zullen zich hem nog wel herinneren.  Hij maakte veel natuurfoto’s. Vroeger ben ik vaak met hem mee geweest. Toen fotografeerde ik zelf nog niet. Toen ik 9 jaar was is mijn opa helaas is overleden. Ik mocht toen  van mijn oma de camera van opa gebruiken. Toen is mijn passie voor fotograferen ontstaan. Ik heb inmiddels al 2 fotowedstrijden gewonnen, onder andere voor National Geographic Junior. Ook ben ik al een keer op radio en televisie geweest en heb ik met mijn foto’s in verschillende kranten en tijdschriften gestaan. Samen met mijn vader Floris Scheerder trek ik er elk weekend heel vroeg op uit om natuurfoto’s te maken voornamelijk van landschappen en Wildlife. Zo ben ik de derde generatie uit de familie Scheerder die fotografeert. Helaas heeft mijn opa mijn foto’s nooit kunnen zien. Ik hoop heel erg dat hij trots op mij is.

De expositie bevat niet alleen foto’s van mezelf. Ook mijn vader zal een aantal foto’s exposeren en we exposeren ook een aantal foto’s van mijn opa.

Van 15 juli tot en met 7 oktober is de Dorpskerk iedere zaterdag geopend tussen 11 uur en 15 uur en bent u welkom om de expositie te komen bekijken.