Cursus Mediteren

Al een aantal jaren wordt in het koor van de Dorpskerk te Rheden gemediteerd.

In september start weer een nieuwe sessie waarbij we focussen op de innerlijke levensbron, de kern van vitale energie. Vitale energie stroomt in en om je lichaam. Je leert hoe je die kunt sturen en gebruiken om oude pijn te laten oplossen. We doen dat met verschillende oefeningen en spreken daarbij het hele menselijke spectrum aan van lichaam, gevoel, ziel en geest. Net als vorige keren zal Hans van Zanten ons tijdens deze avonden begeleiden. Ècht, een bevrijdend avontuur! Wanneer kun je daaraan meedoen? Als je denkt: “Niks voor mij”; Als je al een tijdje met meditatie bezig bent; Als je jezelf in de weg zit. Niks voor mij! Dan ben je een gelukkig mens. Je kunt gewoon blij zijn met je comfortzone. Het is je gegund. Ben je toch toe aan het verleggen van jouw grenzen, voel je toch van binnen zich iets roeren, wees dan welkom.

Faalangst hoef je niet te hebben. We delen geen diploma’s uit, noch certificaten. We zijn niet meer dan goed gezelschap voor elkaar. En uren op een kussentje, dat doen we niet! Gewoon op de kerkstoelen. Een keer komen kijken kan natuurlijk ook, ook als je al een tijdje met meditatie bezig bent. We gaan niet in het verleden graven, geen vaste patronen ontrafelen, dat kan de pijn én de gewoonte alleen maar versterken.

Maar ook blijven we niet eeuwig zitten tot de Verlichting misschien toeslaat. Elke avond is nieuw maar toch vertrouwd door de gezamenlijke ervaringen. Wanneer zit jij jezelf in de weg? Nou, bijvoorbeeld als emoties je tegen een muur laten lopen. Of als je steeds weer in de problemen komt of ruzie krijgt. Of als je spiritueel vastloopt en de realiteit van het dagelijks leven je moeilijk valt. Je moet stevig in je schoenen staan en in de wereld kunnen functioneren voordat je serieus aan een spirituele weg begint. Je moet jezelf kunnen leiden.

Praktisch

Er zijn 10 dinsdagavonden gepland: 22 en 29 september, 6 en 13 oktober, 3, 10, 17 en 24 november en 1 en 8 december.
Elke bijeenkomst duurt van 20.00 uur tot 21.30 uur. Vooraf en tijdens een pauze is er koffie en thee. Er wordt een bijdrage van € 60,- gevraagd, dus slechts € 6,- per avond.

Het spreekt voor zich dat we i.v.m. de coronaproblematiek alle veiligheidsmaatregelen hanteren. We vragen ook aan de deelnemers dit te doen zodat we veilig en wel kunnen starten. Relatief weinig mensen (10 -15) in een grote ruimte, dat moet kunnen.

U bent van harte uitgenodigd mee te doen!
Informatie en/of opgeven kan bij Jos van den Houten, via telefoonnummer (026) 495 40 79 of e-mail jjvandenhouten@hetnet.nl.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

11 februari 2020