Cursus Mediteren

De cursus “Mediteren op dinsdagavond” in de Dorpskerk begint al aardig ingeburgerd te raken. Reeds verschillende jaren wordt deze zo’n twee keer per jaar georganiseerd en gehouden in het koor van de Dorpskerk.

Voor zo’n cursus schrijven ieder seizoen ongeveer 12 – tot 17 personen in. Deels een vaste groep mensen, deels nieuwe deelnemers die eens willen kijken of deze vorm van mediteren iets voor hen is. Dat kan zonder verplichtingen want als na de eerste avond mediteren het toch niet is wat werd verwacht kan kosteloos worden geëindigd.

Het is geen mediteren waarbij men op kussentjes moet zitten of zo. Nee, we zitten gewoon op de kerkstoelen en Hans van Zanten (spiritueel begeleider van deze avonden) behandeld op zo’n avond een actueel onderwerp dat in het dagelijks leven vaak niet zoveel aandacht krijgt.

Iedere sessie wordt stilgestaan bij de manier van mediteren. Technieken en methodes worden besproken zodat iedereen, niet geoefende en geoefende deelnemers, met een goed gevoel naar huis kunnen.

In principe kan iedereen er aan meedoen. Je hoeft niet getraind te zijn op het spirituele vlak maar ben je dat wel is er ook altijd wel een onderwerp dat aanspreekt. Belangrijk op deze avonden is vooral de kracht van de spirituele saamhorigheid in de stille momenten.

Zoals bij veel groepen werd ook de meditatiegroep door de coronaregels overvallen en hebben we de meditatieavonden in de Dorpskerk tijdelijk onderbroken. Als alternatief konden de deelnemers toch mediteren door het volgen van video meditaties welke door Hans van Zanten waren gemaakt.

Nu de versoepelingen lijken door te gaan is het fijn te kunnen aankondigen dat we in principe van plan zijn in september weer een serie van 10 avonden te starten. De eerste is op dinsdag 21 september a.s. van 20:00 uur tot 21:30 uur. Daarna volgen dan iedere week (m.u.v. 26 oktober) de overige avonden waarvan de laatste op 30 november is.

De bijdrage voor deze cursus (10 avonden) is € 60,00.  U wordt van harte uitgenodigd!

Informatie en/of opgeven kan bij Jos van den Houten via telefoonnummer: (026) 495 40 79 of e-mail: jjvandenhouten@hetnet.nl

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

11 februari 2020