Cultuur

De Werkgroep Cultuur zet zich in om de Dorpskerk naast de religieuze functie in te zetten voor culturele en andere activiteiten. De werkgroep organiseert ieder jaar een concertserie.

Iedere laatste zondag van de maand, uitgezonderd in de zomermaanden, is er in de Dorpskerk een concert, gegeven door een koor, orkest of muziekensemble. Vanwege de authentieke sfeer en uitstekende akoestiek is de Dorpskerk een populaire locatie voor koren en muziekensembles. Er worden dan ook regelmatig concerten gegeven door koren of ensembles die zij in eigen beheer organiseren. In de maand september wordt een serie orgelconcerten georganiseerd. Meestal worden dan de beide Meere orgels bespeeld.

Naast dit alles zijn er regelmatig openstellingen zoals tijdens het Rhedense Schaapscheerdersfeest en het Open Monumentenweekend.

De werkgroep Cultuur wil met haar activiteiten een breed publiek zowel uit Rheden als daar buiten de gelegenheid bieden te genieten van muziek in vele vormen en soorten in een sfeervolle en inspirerende ruimte. Met de opbrengst van deze activiteiten wordt de instandhouding van het kerkgebouw en de orgels ondersteund.

Optreden in de Dorpskerk?

Wilt u zelf een culturele activiteit organiseren in de Dorpskerk of opgenomen worden in onze series?

Meer informatie vindt u hier.