Mensen in gesprek

Al een aantal jaren bestaat onze gespreksgroep uit mensen in de leeftijd van 20 tot ongeveer 40 jaar. We komen regelmatig bij elkaar (gemiddeld 1x in de 5 weken) om samen over een onderwerp of tekst of mening/stelling te praten die bij iedere bijeenkomst door een deelnemer wordt ingevuld. En het is iedere keer weer een verrassing waar het over zal gaan en vervolgens heel gaaf om het daar met elkaar over te hebben. Het gaat bijvoorbeeld over de drempel die jij zo hoog vindt om een kerk binnen te stappen, of om het opvoeden van onze kinderen in deze turbulente wereld.

Leven we in een “Bubbel” of….? Waarom staan er zo veel negatieve berichten in de krant? Hoe geloof jij? Wat geloof jij?….in de mens hier op aarde hier en nu!? Wie is God voor jou? Neem van mij aan het gaat er soms heftig aan toe, zeker later op de avond onder het genot van een wijntje! De avonden zijn ook vaak een rustpunt in de hectiek van het alledaagse werk, het ritme van de dag met de kinderen, het sporten, eten en het altijd maar door en door gaan…Heerlijk om dan even op adem te komen met mensen die in dit zelfde ritme zitten.

En natuurlijk zijn we een onderdeel van onze dorpskerkgemeenschap, ik zou bijna zeggen gelukkig, maar dat wil niet zeggen dat het altijd pittige gespreken of bijeenkomsten zijn soms met een lach en soms een traan, de kerk is zoveel meer dan menigeen denkt.

De essentie van deze avonden is dat we geloven in onszelf en de medemens nu en hier, en dat kan alleen als je met elkaar in “gesprek” blijft. Dus schroom niet maar sluit je bij ons aan want we willen onze groep graag wat uitbreiden onder het motto “Hoe meer mensen hoe meer stof tot gesprek”.

Voor informatie mag je mailen of bellen met Henk.Lodder@hetnet.nl /0651114981 of met gronouwe@hotmail.com /0629325480 We hopen je te ontmoeten!

Vaardigheden

Gepubliceerd op

11 februari 2020