Thema-avond: Voedselverspilling

 

Wereldwijd belandt 30% van al het voedsel dat we produceren in de afvalbak, terwijl bijna een miljard mensen dagelijks met honger naar bed gaan. Daarnaast heeft voedselverspilling ernstige ecologische gevolgen. Als voedselverspilling een land zou zijn, zou het op de derde plaats staan als grootste uitstoter van broeikasgassen, na de Verenigde Staten en China. Het voorkomen van voedselverspilling wordt dan ook beschouwd als een van de belangrijkste oplossingen voor het tegengaan van klimaatverandering.

Groep OLIVE heeft Julia IJsselmuiden uitgenodigd voor een thema-avond over dit onderwerp. Ze creƫert bewustzijn over voedselverspilling in de samenleving voor nu en in de toekomst. Dat blijkt ook uit haar beroep, ze is duurzaamheidsmanager bij een technologiebedrijf dat zich richt op het verminderen van de verspilling van groente en fruit.

Julia zal ons op een boeiende en interactieve manier bewuster maken van de wereld waarin we leven en de rol die we spelen in de huidige wereldwijde uitdagingen. In de lezing over voedselverspilling neemt ze ons mee in het levensverhaal van Linh de Rijstkorrel. Samen maken we een reis van de Vietnamese rijstvelden naar een Nederlands bord. De belangrijkste feiten over voedselverspilling komen voorbij en we eindigen met een gesprek over hoe we zelf voedselverspilling kunnen tegengaan.

Plaats: Dorpskerk
Datum: vrijdag 27 oktober 2023
Tijd: 20.30 uur, deuren open om 20.15 uur