Catechese, belijdenis en doop

Onlangs liet iemand mij weten, dat hij belangstelling heeft voor het doen van belijdenis. En voorafgaand wilde hij wel belijdeniscatechisatie gaan volgen.

In deze tijd zetten steeds minder mensen die stap. Ze zijn onzeker over hun geloof en weten niet zeker of ze wel betrokken willen zijn bij de kerkgemeenschap. Toch is het een mooie traditie en is het heel waardevol als mensen op een bepaald moment in hun leven die stap wel durven te zetten. Je laat dan openlijk zien dat je ergens voor staat in je leven en een volgeling wilt zijn van Jezus Christus.

Voor veel mensen geldt, dat ze vroeger als kind gedoopt zijn. Toen waren het je ouders die “ja” zeiden tegen God en Zijn gemeente. Zij beloofden dat zij hun kind over het geloof zouden vertellen en het kind in het geloof zouden voorgaan. Als je belijdenis doet, zeg je zelf “ja” tegen God en zo bevestig je je eigen doop. Je stemt in met de keuze van je ouders. En je kiest voor God zoals Hij lang geleden al voor jou heeft gekozen.

Wil je er meer vanaf weten? Heb je belangstelling voor catechese? Of heb je misschien een kind gekregen, dat je wilt laten dopen? Laat het weten. We helpen je graag verder.

Jan Willem Overvliet
predikant@dorpskerkrheden.nl

Vaardigheden

Gepubliceerd op

11 augustus 2021

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *