Concerten en Culturele Activiteiten

,

Wij willen de Dorpskerk graag ook openstellen voor culturele activiteiten en daarom stellen we elk  jaar weer een afwisselend concert programma samen. Naast klassieke koor- en instrumentale muziek nemen we ook andersoortige muziek in het programma op. Steeds weer blijkt dat de Dorpskerk vanwege zijn mooie akoestiek en intieme sfeer  geliefd is bij koren en muziekgezelschappen die dan ook graag komen optreden. De concertserie van het seizoen 2019 – 2020 moesten we helaas voortijdig stopzetten vanwege de corona uitbraak. Het laatste concert in februari 2020 door Klezmore was een niet verwacht daverend succes. De Dorpskerk zat helemaal vol en iedereen was laaiend enthousiast. Nu ca. 1.5 jaar later kunnen we ons dat bijna niet meer voorstellen. Maar voor het komend seizoen zijn we weer bezig met een nieuwe serie. Veel koren en gezelschappen hebben de afgelopen periode nauwelijks kunnen oefenen waardoor het samenstellen van een aantrekkelijk programma een extra uitdaging is geworden. Ook het wegvallen van het Thomassen Mannenkoor, een van de vaste concertgevers, speelt hierin een rol. Aan de andere kant kunnen we zeggen dat de gezelschappen die we benaderd hebben om (weer) op te treden over het algemeen enthousiast gereageerd hebben. We hebben er alle vertrouwen in dat we het komend seizoen weer een mooi programma kunnen presenteren.

Iedere laatste zondag van de maand van september tot en met mei is er een middagconcert, aanvang 15.30 uur. In de maand september organiseren we een of meer orgelconcerten op zaterdagavond om 19.30 uur.  De concerten worden over het algemeen goed bezocht, mensen uit Rheden en de wijde omgeving komen hiervoor naar de Dorpskerk. De toegang is gratis, de ontvangst is met een kopje koffie of thee en na afloop vragen we een vrijwillige bijdrage. Hiermee bestreden we de kosten en wat overblijft delen we met de optredende gezelschappen. Voor de orgelconcerten wordt een bescheiden toegangsprijs gevraagd. We willen dat onze concerten ook voor mensen met een bescheiden portemonnee toegankelijk zijn. ijdens de Open Monumentendag is de kerk opengesteld en organiseren we zo mogelijk inloopconcerten en andere activiteiten. Als er in Rheden weer een Schaapscheerdersfeest wordt georganiseerd zullen we de Dorpskerk ook dan openstellen en een programma aanbieden.

Naast de activiteiten die we zelf organiseren zijn we dit jaar weer gastheer van het Zoom Festival. Het openingsconcert op 1 september zal in de Dorpskerk plaatsvinden en de Dorpskerk is ook opgenomen in de Fietsroute- concerten.

De afgelopen is onze werkgroep uitgebreid. Daar zijn we heel blij mee want nu kunnen we de taken over meer mensen verdelen maar ook ontstaat zo de mogelijkheid om wellicht meer activiteiten te organiseren en nieuwe mensen hebben weer frisse suggesties. De werkgroep bestaat nu uit : Carla en George Bergervoet, Jan Twilhaar, Freek Vos en Kees van den Haak. Wilma ter Horst zal de geldmiddelen beheren en Jessie Bergervoet ondersteunt ons met PR activiteiten.

Werkgroep Cultuur.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

10 augustus 2021

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *