Op 14 april organiseert de Stichting de Rhedense Schaapskudde het Lentefeest.

Velen van u zullen het herinneren als Lammetjesdag, maar helaas i.v.m. parkeerdruk en stikstof is het niet mogelijk meer om grote evenementen bij de schaapskooi te organiseren en zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie en ook een andere naam.

De organisatie is heel blij met de nieuwe locatie rondom kerk en markt en vinden het heel fijn dat we ook gebruik mogen maken van de Dorpskerk.

De dag heeft dezelfde opzet zoals u van ons gewend bent, met aanvulling dat nu ook de Dorpskerk en de Cirkel erbij betrokken worden. In de Dorpskerk zijn de dag de expositie van Jose Kip te bewonderen, een doorlopende powerpointpresentatie van de schaapskudde, een rondleiding maar ook een knutsel-doehoek voor de kinderen.

Helaas zullen er die dag weinig of geen lammeren te bewonderen zijn. Dit heeft te maken met het vervoer van de lammeren. Ooi en lam zullen ontzettend gestrest zijn van het vervoer omdat ze dit niet gewend zijn, maar de lammeren zijn zeker in de maand april te bewonderen bij de schaapskooi.

Door dit evenement te bezoeken, steunt u de Stichting de Rhedense Schaapskudde.